Animácheste algunha vez a facer doce de leite caseiro? Ideal para botarlle de cando en vez ao café ou para usar como ingrediente en pasteis, galletas ou repostería en xeral. E o mellor: feito na casa con todo o agarimo e con leite 100% galego de Feiraco. Imos co paso a paso!
Ingredientes:
- 1 litro de leite enteiro Feiraco
- 300 g de azucre
- 1/2 culleradiña de bicarbonato sódico
- Esencia de vainilla ao gusto
Preparación:
- Nunha pota, botamos o leite Feiraco e poñémolo a quentar ata que comece a ferver.
- Baixamos o lume e engadimos o azucre e o bicarbonato, removendo de cando en vez
- Pasados uns 15 minutos, engadimos a vainilla
- Durante unha hora aproximadamente manteremos a mestura a lume lento removendo para que non se pegue.
- Finalmente, retiramos e botamos a mestura nun bote de cristal. Deixamos que arrefríe e adquira maior consistencia.
Listo para degustar, só ou acompañado!