Comezamos cos preparativos do Samaín con esta deliciosa crema de cabaza coa nosa nata para cociñar Feiraco. Éche moi saborosa! Tes que probala xa. ??
Ingredientes
- Cabaza grande ou dúas pequenas
- 1 mazá reineta
- 1 litro de caldo de polo
- 100 ml de nata para cociñar Feiraco
- 20 gramos da manteiga Únicla
- 1 talo dun porro
- 1 anaco de xenxibre fresco
- Pebidas de cabaza para decorar
- Sal
Preparación
- Asa a cabaza e a mazá reineta. Parte a cabaza en dúas e poñela no forno xunto ca mazá 40 minutos a 200º C cos anacos hacia baixo. A mazá estará 20 minutos antes. Retirar e reservar.
- Cortar o porro en anacos e reservar.
- Pelar o xenxibre cunha cullerada, cortar en anacos pequenos e reservar. Cando a cabaza estea lista, deixar arrefriar e baleirar. Ten preparado o puré para facer a crema.
- Nunha pota derrite a manteiga Únicla e engade o porro e o xenxibre. Sofritir dez minutos, verter o puré de cabaza, o puré de mazá, o caldo de polo e a nata para cociñar de Feiraco. Salpementa ao teu gusto e cociña durante 15 minutos a lume medio.
- Triturar a mestura cun procesador de comida ata obter unha textura sedosa. Se queda moi denso, podes engadir algo máis de caldo ou nata.
- Servir coas pebidas de cabaza e decorar cun pouco de nata para cociñar Feiraco
- Consello: Podes facer a crema tamén coa mazá e a cabaza sen asar. Só terías que pelalas e cortalas en anacos pequenos, engadir o sofrito, cubrir co caldo de polo e cociñar durante 40/60 minutos a lume suave ata que estean feitas.