As croquetas de aproveitamento están moi boas. Anímate e proba estas que vos propoñemos! Son de cabaciña e queixo feitas co leite semidesnatado FEIRACO. Están de vicio! ??
Ingredientes
- 1 cabaciña
- 150 g de queixo gruyere
- ½ porro
- 40 g de fariña
- 40 g de manteiga de Únicla
- 400 ml do leite semidesnatado Feiraco
- 100 g de pan relado
- 1 ovo
- Pirixel
- Aceite de oliva virxe extra
- Sal e pementa
Preparación
- Ten todos os ingredientes preparados. Lava e corta a cabaciña en anacos. Cociña no forno do microondas 2 min a potencia máxima.
- Petiscar o porro e cortar o queixo en dados tamén.
- Nunha tixola quenta a manteiga e sofrite o porro un par de minutos. Engade logo a fariña e deixala un minuto ata que doure.
- Engadir a cabaciña e o queixo e mesturar moi ben.
- Verter o preparado nunha bandexa e deixar reposar durante catro horas na neveira.
- Prepara o ovo e o pan para rebozar. Ao pan relado podes engadirlle o pirixel seco.
- Fai doble rebozado. Forma as croquetas para pasalas pola mestura de pan, ovo batido e de novo polo pan relado.
- Fritir en abundante aceite quente ata douralas. Escorrer e deixar nun papel para que absorban o excedente de aceite.