O batch cooking é a nova tendencia para aforrar tempo e comer saudable. Consiste en deixar preparados os ingredientes, ou mesmo os propios pratos, para telos listos para comer durante a semana. O gran esquecido en temas de organización sempre é o almorzo, pero aquí propoñémosche tres receitas fáciles con leite Feiraco para que non che tenten as galletas e o chocolate.
A nosa primeira proposta é con flocos de avea. É unha receita moi simple que se pode deixar preparada sen necesidade de engadir nada o día que a queiras comer. Mestúrase nun bol o leite, os flocos de avea mel, sal e canela, remóvese ben e déixase repousar. Reparte en 5 tarriños con tapa e encima engadimos uns arandos e noces. Pechamos os tarriños, metémolos na neveira e listo para gozar!
- 250 g de flocos de avea
- 1 litro de leite Feiraco
- 5 culleradas de mel
- 1 chisco de sal
- 2 terrinas de arandos frescos
- 15 noces
- cucharadiña de canela en po
As sementes son ingredientes que lle dan un toque de sabor aos nosos almorzos. Por iso traémosche esta receita de Pudding de plátano e chía ao cacao. Mestúrase nun bol o leite e as sementes de chía, repártese en tarros con tapa e déixase repousar na neveira. O día que o vaias a comer, trituras a mestura con cacao, panela e o plátano e terémolo listo.
- 150 ml de leite
- 2 culleradas sopeiras de sementes de chía
- 1 cullerada sopeira rasa de cacao en po
- 2 culleiradas de panela
- 1 plátano grande
Algunha vez probastes a quinoa para almorzar? Se che soa raro, despois de probar esta receita quererás facela sempre. Podes preparar un bol de quinoa cocida e deixalo na neveira e prepara o almorzo cando queiras comelo ou preparar toda a receita e gardala en tarros con tapa. Primeiro botas unha cunca de quinoa cocida nunha pota e engádeslle media cunca de leite xunto con 3 pingas de extracto de vainilla e quéntalo durante 5 minutos. Sérvelo nun recipiente e engádeslle arandos frescos ou deshidratados, unha cullerada de edulcorante e unha cullerada de améndoas tostadas. Facil e rico!
- Quinoa
- Leite Feiraco
- Extracto de vainilla
- Arandos
- Améndoas