O roscón de Reis é un doce que gusta por igual a nenos e a maiores. Anímaste cun caseiro? É máis sinxelo do que cres! Xa nos contas que tal che foi.??
Ingredientes
- 1 lámina de follado refrixerada
- 50 g de azucre
- 25 g de azucre glas
- 50 g de améndoas laminadas
- 500 ml de nata para bater
- 1 ovo
Preparación
- Pon a nata para bater Feiraco media hora antes na neveira.
- Prequencer o forno a 180°.
- Estender a lámina de follado sobre papel de forno e cortala en forma de circular. Cando remates, fai outro círculo interior de 12 cm para crear un aro de uns 8 cm de ancho. Reservar o follado sobrante para aproveitar noutras receitas.
- Nunha bandexa de forno colocar o papel de forno cun aro de follado e pintar cun ovo batido. Logo empoar coa metade das améndoas laminadas.
- Fornear entre 15-20 minutos ou ata que esté lixeiramente dourado.
- Retirar do forno e deixar arrefriar o aro do follado.
- Cunhas varillas eléctricas ou cun robot de cociña, bater a nata FEIRACO moi fría. Cando comece a espesar, engadir 50 g de azucre e seguir batendo ata montar.
- Reencher nunha manga pasteilera a nata montada.
- Abrir o roscón pola metade con moito cuidado para evitar romper o follado. Separar a parte de arriba e reencher a inferior coa nata montada. Colocar enriba a parte superior e empoar a superficie coas améndoas restantes e un pouco de azucre glas.
- Servir o roscón deseguido ou reservar un par de horas na neveira.