Receita de Pudin de Pan co leite Feiraco

Se che sobrou algo de pan do día anterior, anímate e prepara esta receita de aproveitamento: pudin de pan con leite FEIRACO. Ten pintaza e de sabor, aínda está mellor! ???

 

 

Ingredientes 

  1. 500 ml de leite enteiro Feiraco
  2. 180-200 g de pan do día anterior
  3. 6 ovos
  4. 80-100 g de azucre moreno ou azucre de dátil
  5. 20 ml de manteiga Únicla
  6. 50-100 g de pasas
  7. A reladura dun limón
  8. Media rama de canela
  9. Esencia de vainilla

pudin de pan leche feiraco

Preparación

  1. Parte en anacos o pan do día anterior e poñelo nun conco.
  2. Ferver o leite coa vainilla e a pel do limón lavada. Retirar a monda e deixalo reposar o leite 20 minutos e coar.
  3. Cobre os dados de pan con leite infusionado e deixar reposar durante 30 minutos.
  4. Derreter a manteiga de Únicla.
  5. Bater os ovos co azucre e engadir a mestura do pan co leite. Botar a manteiga e as pasas. Mesturar ben ata que quede todo incorporado.
  6. Verter a preparación nun molde engraxado coa manteiga ou forrado con papel de forno.
  7. Enfornar  45 minutos a baño maría no forno prequencido a 180º C.
  8. Deixar arrefriar.
  9. A gozar do pudin de pan co leite FEIRACO. Tamén podes botarlle un pouco de nata se che gusta.

MÁIS NOTICIAS

Descubre todas as novidades de Feiraco e mantente ao tanto de todo o que facemos.

Ver todas as noticias

FEIRACO súmase á festa do 25 aniversario da Liga do DÉPOR cunha edición especial de merchandising esgotada en minutos

20 Maio, 2025

Ler máis

Feiraco honra o Día das Letras Galegas exaltando o folclore como esencia da nosa cultura

14 Abril, 2025

Ler máis

Galicia é Campo de Artistas: estas Letras Galegas soan mellor ca nunca!

14 Abril, 2025

Ler máis