Receita Ponche de Nadal con Leite Feiraco

Este Nadal máis caseiro non poderá ser. Traémosvos a receita do tradicional ponche, perfecto para gozar pequenos e maiores. Iso si, cun toque 100% galego de Feiraco!

 

Ingredientes para catro persoas:
3 cuncas de leite Feiraco
4 ovos
1/2 cunca de azucre
1 tira de casca de limón
1 vaina de vainilla
1 chisco de noz moscada
1 chisco de canela en po

 

Preparación:

– Comezamos infusionando o leite. Para iso, pono ao lume nun cazo xunto coa vainilla e o limón.
– Paralelamente, separa as xemas das claras. Bate as xemas de ovo xunto con media cunca de azucre.
– Cando o leite estea a piques de ferver, vérteo sobre as xemas batidas e remove ben.
– Mantén esta mestura a lume medio sen deixar de remover ata que espese e adquira a consistencia dunha crema.
– Vértea en recipientes individuais e déixaa repousar a temperatura ambiente.
– Á parte, bate as claras a punto de neve cun pouco de azucre e engádeas á preparación anterior.

Listo para degustar![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

MÁIS NOTICIAS

Descubre todas as novidades de Feiraco e mantente ao tanto de todo o que facemos.

Ver todas as noticias

OS INGREDIENTES DO NOSO ENTROIDO!

17 Febreiro, 2025

Ler máis

FEIRACO renova a súa imaxe co campo galego como protagonista

12 Febreiro, 2025

Ler máis

FEIRACO Lácteos firma o seu convenio colectivo ata 2026 cunha unanimidade dos sindicatos

9 Decembro, 2024

Ler máis