Este Nadal máis caseiro non poderá ser. Traémosvos a receita do tradicional ponche, perfecto para gozar pequenos e maiores. Iso si, cun toque 100% galego de Feiraco!
Ingredientes para catro persoas:
3 cuncas de leite Feiraco
4 ovos
1/2 cunca de azucre
1 tira de casca de limón
1 vaina de vainilla
1 chisco de noz moscada
1 chisco de canela en po
Preparación:
– Comezamos infusionando o leite. Para iso, pono ao lume nun cazo xunto coa vainilla e o limón.
– Paralelamente, separa as xemas das claras. Bate as xemas de ovo xunto con media cunca de azucre.
– Cando o leite estea a piques de ferver, vérteo sobre as xemas batidas e remove ben.
– Mantén esta mestura a lume medio sen deixar de remover ata que espese e adquira a consistencia dunha crema.
– Vértea en recipientes individuais e déixaa repousar a temperatura ambiente.
– Á parte, bate as claras a punto de neve cun pouco de azucre e engádeas á preparación anterior.
Listo para degustar![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]