Xa estás tardando en probar a receita de hoxe: polo con champiñóns, espinacas y nata Feiraco.?? Non é por presumir, pero está de vicio! Anímate a preparala e xa nos contas que tal che foi.?
Ingredientes
- 2 peitugas de polo
- 250 gramos de champiñóns
- 250 g de espinacas frescas
- 200 ml de nata para cociñar Feiraco
- 3 culleradas de aceite de oliva
- 2 dentes de allo
- Un chisco de noz moscada en po, opcional
- Sal e pementa ao gusto
Preparación
- Pelar e cortar o allo moi fino.
- Limpiar os champiñóns, separar o talo da parte de enriba. Deixa o sombreiro do champiñón completo e cortar os talos en dados.
- Nunha pota, poñer aceite para sofritir os allos e engadir os troncos dos champiñóns cun chisco de sal.
- Remexer un par de minutos e engadir os dados do polo salpementado ao gusto. Deixalo fritir a lume forte durante cinco minutos removendo de vez en cando.
- Engadirlle agora os champiñóns enteiros e a nata para cociñar de Feiraco sazonando ao gusto empregando se queredes tamén a noz moscada.
- Cociñar tapado durante cinco minutos a lume medio e remover de vez en cando. Se ollas que a mestura está moi densa, podes empregar un chisco do noso leite Feiraco para alixeirar. No caso de que houbera moita auga, cociña sen a tapa para que a salsa poida espesar.
- Baixa un pouco o lume e engadir as espinacas. Tapa de novo e cociña outros cinco minutiños a lume lento.
- E xa o tes listo para desfrutar!