Non hai nada más apetitoso para estas datas que un xugoso solombo de tenreira en salsa de nata. O tempo de preparación e cocción non é moi largo polo que é ideal para menús festivos xa que che facilitará o teu labor na cociña.
Ingredientes
6 filetes de solombo de tenreira
200 ml de nata para cociñar de Feiraco
Pementa negra mulida e en gran
1 pastilla de caldo de carne
Aceite de oliva
Sal
Grosellas para adornar
Preparación
Saltear na tixola os filetes de solombo e separar.
Para a salsa utilizaremos a mesma tixola. Cociñamos a lume lento a nata para cociñar de Feiraco, unha culleradiña de pementa negra mulida, unhas boliñas da pementa negra en gran e a pastilla de caldo de carne. Baixar o lume no momento que comece a ferver e engadir a sal.
Engadir os filetes de solombo e cociñalos durante uns minutos xunto coa salsa.
Adornar o solombo coa salsa de nata coas grosellas. Recomendamos acompañar a receita con verduras ou patacas panadeiras.