Se buscas un acompañamento que sexa perfecto para calquer prato, este é o teu. Sinxelo, rápido de preparar… Non poderás resistirte ás nosas patacas gratinadas con nata Feiraco.
Ingredientes
1 quilogramo de patacas
1 bote de nata para cociñar Feiraco
200 gramos de queixo de barra Feiraco
Aceite de oliva virxe extra
Preparación
Prequentar o forno 180º C.
Unha vez lavadas e peladas as patacas, cortalas cun relador en forma de ‘patacas palla’ e relar tamén o queixo de barra Feiraco.
Regar cun pouco de aceite de oliva virxe extra unha bandexa de forno, botar as patacas, cubrir con queixo e salpimentar. Unha vez listo, meter no forno uns 30-35 minutos.
Un truco? Antes de retirar a bandexa do forno, colocámola na parte superior outros cinco minutos para que o queixo se dore. Unha receita sinxela, rápida e irresistible!