Imos facer pan artesán integral e sen amasado co noso leite enteiro Feiraco! Só podemos dicir unha cousa: xa nos cheira que arrecende.?
Ingredientes
- 300 g de fariña de espelta integral
- 100 g de fariña de forza
- 240 ml de auga
- 80 ml de leite enteiro Feiraco
- 20 gr de mel
- 20 g de manteiga fundida
- 20 g de fermento fresco
- 1-2 culleradas de sementes moídas de liño e chía
- Copos de avea para decorar
- 5 g de sal
Preparación
- Templar o leite e o auga a 37 º C aproximadamente. Engadir o fermento fresco e o miel integrando todo ben.
- Nunha cunca grande, engadir a fariña de forza, a fariña de espelta integral co sal e remover as fariñas para desfacer os grumos e darlles así máis aire.
- Verter o líquido co fermento xunto coa manteiga fundida. Integrar ben ata obter unha masa semi pegañenta.
- Engadir as sementes de liño e chía. Tamén podes poñer sementes de xirasol e comprobar a textura da masa para que non esté moi seca nin viscosa. Se fose así, engadir un pouco máis fariña ou máis auga. Rematar de mesturar e tapar cun trapo.
- Deixar reposar a masa unha hora ben tapadiña co paño nun lugar cálido e sen corrente.
- Cando duplique o seu volume, nunha superficie con fariña estender a masa, e enrolar para facer un tubo do tamaño dun molde.
- Engraxar un molde alargado de aluminio (é preferible evitar siliconas) e colocar o pan e pincelalo co leite enteiro Feiraco e empoalo con copos de avea.
- Tapa de nuevo con el pan con el paño y deja levar una vez más media hora más o hasta que duplique su volumen.
- Prequencer o forno 10 min antes a 240 ºC.
- Baixar a temperatura a 200º C, metelo pan e ao forno uns 30-40 minutos. Saberás que está feito cando ao golpealo soe oco.
- Sacalo do forno e deixar arrefriar. Cortar unha vez frío para que non se esborralle a miga.