Pan de leite esponxoso

Nova receita con Feiraco! Anímaste?

INGREDIENTES

  • 450 g de fariña
  • 2 ovos
  • 225 ml de leite
  • 25 g de azucre
  • Unha pizca de sal
  • 50 g de manteiga
  • 25 g de fermento fresco (un cuadradiño enteiro)

PREPARACIÓN

Quentamos uns segundos o leite no microondas e engadimos o azucre e a levadura, deixando que repose 10 minutos.

Tamizamos a fariña con axuda dun colador, engadimos o sal e reservamos hasta que hayan trascurrido los 10 minutos.

Incorporamos a leite e a levadura e mesturamos. Batimos o ovo noutro recipiente e engadimos a fariña. Mesturamos ben e engadimos a manteiga, se está moi dura quentámola un pouco no microondas e mesturamos todo ben de novo.

Unha vez temos todo mesturadiño comezamos a amasar coas mans a masa e a traballala durante uns minutos. Facemos una bola coa masa e a tapamos cun paño.

 Primeiro reposo

  1. Deixamos reposar durante 90 minutosno interior do microondas ou dun armario. Durante este tempo a masa aumentará o seu tamaño.
  2. Transcurrido este tempo, collemos a masa e a dividimos en porcións iguais.Facemos bolas (un número par), engrasamos o molde con manteiga e colocamos as bolas cubrindo o molde.

Segundo reposo

  1. Unha vez colocadas, cubrimos cun paño.Deixamos reposar durante 25 minutos antes de meter ao forno para que a masa nos quede máis esponxosa. Batimos un ovo e pintamos.
  2. Precalentamos o forno a 180 grados, metemos ao forno durante 10-15 Cando vexamos que está feito, apagamos e deixamos reposar uns 5 minutos.

MÁIS NOTICIAS

Descubre todas as novidades de Feiraco e mantente ao tanto de todo o que facemos.

Ver todas as noticias

FEIRACO súmase á festa do 25 aniversario da Liga do DÉPOR cunha edición especial de merchandising esgotada en minutos

20 Maio, 2025

Ler máis

Feiraco honra o Día das Letras Galegas exaltando o folclore como esencia da nosa cultura

14 Abril, 2025

Ler máis

Galicia é Campo de Artistas: estas Letras Galegas soan mellor ca nunca!

14 Abril, 2025

Ler máis