Nova receita con Feiraco! Anímaste?
INGREDIENTES
- 450 g de fariña
- 2 ovos
- 225 ml de leite
- 25 g de azucre
- Unha pizca de sal
- 50 g de manteiga
- 25 g de fermento fresco (un cuadradiño enteiro)
PREPARACIÓN
Quentamos uns segundos o leite no microondas e engadimos o azucre e a levadura, deixando que repose 10 minutos.
Tamizamos a fariña con axuda dun colador, engadimos o sal e reservamos hasta que hayan trascurrido los 10 minutos.
Incorporamos a leite e a levadura e mesturamos. Batimos o ovo noutro recipiente e engadimos a fariña. Mesturamos ben e engadimos a manteiga, se está moi dura quentámola un pouco no microondas e mesturamos todo ben de novo.
Unha vez temos todo mesturadiño comezamos a amasar coas mans a masa e a traballala durante uns minutos. Facemos una bola coa masa e a tapamos cun paño.
Primeiro reposo
- Deixamos reposar durante 90 minutosno interior do microondas ou dun armario. Durante este tempo a masa aumentará o seu tamaño.
- Transcurrido este tempo, collemos a masa e a dividimos en porcións iguais.Facemos bolas (un número par), engrasamos o molde con manteiga e colocamos as bolas cubrindo o molde.
Segundo reposo
- Unha vez colocadas, cubrimos cun paño.Deixamos reposar durante 25 minutos antes de meter ao forno para que a masa nos quede máis esponxosa. Batimos un ovo e pintamos.
- Precalentamos o forno a 180 grados, metemos ao forno durante 10-15 Cando vexamos que está feito, apagamos e deixamos reposar uns 5 minutos.