Ingredintes
- 3 ovos
- 6 xemas de ovos
- 200 g. de azucre (2 cucharadiñas por flan)
- 750 ml de leite enteira
- Para o caramelo: 5 cucharadiñas de azucre
- Un pouco de auga (3 cucharadiñas)
- Unhas gotas de zumo de limón
Preparación do caramelo
- Poñemos un cazo ao lume a temperatura media.
- Engadimos os ingredintes neste orden: 5 cucharadiñas de azucre e 3 cucharadiñas de auga.
- Deixamos a medio lume sin remover.
- Veremos como pouco a pouco comezan a formarse pequenas burbullas e o azucre muda de cor. Cando isto suceda removemos, cunha culler de madeira axudamos a que se mesture todo.
- Retiramos do lume e continuamos removendo ata que alcance esa cor mel tostado do caramelo.
- Deixamos que se temple durante un minutiño e servimos no molde que imos a usar para o flan. Botamos o caramelo primero no fondo e logo polas paredes do molde.
- Deixamos que arrefríe ata que estea medio duro.
Preparación do flan de ovo
- Separamos a xema da clara de 6 ovos, as claras as podedes empregar para outras recetas, non fai falla tiralas.
- A esas xemas engadimoslles tres ovos enteiros, e botamos o azucre e o leite enteira.
- Batimos todo ata que quede unha masa cremosa e cun pouco de espuma.
- Enchemos a bandexa central do forno con auga. Subimos a temperatura do forno a 200º C ata que comece a hervir o agua.
- Poñemos a crema do flan no molde. Os cubrimos con papel de aluminio e os metemos ao forno. Sempre na bandexa con auga durante 50-60 min aproximadamente a uns 200º C, ata que estean cuajados e dorados.
- Pasados 50 minutos probamos cun coitelo se están totalmente cuajados. Se sae limpo xa estarán listos.
- Deixamos arrefriar a temperatura ambiente e despois os metemos no refrixerador.
Ao día seguinte desmoldamos con coidado e a disfrutar dun delicioso flan.