Flan de ovo

Ingredintes

  • 3 ovos
  • 6 xemas de ovos
  • 200 g. de azucre (2 cucharadiñas por flan)
  • 750 ml de leite enteira
  • Para o caramelo: 5 cucharadiñas de azucre
  • Un pouco de auga (3 cucharadiñas)
  • Unhas gotas de zumo de limón

Preparación do caramelo

  1. Poñemos un cazo ao lume a temperatura media.
  2. Engadimos os ingredintes neste orden: 5 cucharadiñas de azucre e 3 cucharadiñas de auga.
  3. Deixamos a medio lume sin remover.
  4. Veremos como pouco a pouco comezan a formarse pequenas burbullas e o azucre muda de cor. Cando isto suceda removemos, cunha culler de madeira axudamos a que se mesture todo.
  5. Retiramos do lume e continuamos removendo ata que alcance esa cor mel tostado do caramelo.
  6. Deixamos que se temple durante un minutiño e servimos no molde que imos a usar para o flan. Botamos o caramelo primero no fondo e logo polas paredes do molde.
  7. Deixamos que arrefríe ata que estea medio duro.

Preparación do flan de ovo

  1. Separamos a xema da clara de 6 ovos, as claras as podedes empregar para outras recetas, non fai falla tiralas.
  2. A esas xemas engadimoslles tres ovos enteiros, e botamos o azucre e o leite enteira.
  3. Batimos todo ata que quede unha masa cremosa e cun pouco de espuma.
  4. Enchemos a bandexa central do forno con auga. Subimos a temperatura do forno a 200º C ata que comece a hervir o agua.
  5. Poñemos a crema do flan no molde. Os cubrimos con papel de aluminio e os metemos ao forno. Sempre na bandexa con auga durante 50-60 min aproximadamente a uns 200º C, ata que estean cuajados e dorados.
  6. Pasados 50 minutos probamos cun coitelo se están totalmente cuajados. Se sae limpo xa estarán listos.
  7. Deixamos arrefriar a temperatura ambiente e despois os metemos no refrixerador.

Ao día seguinte desmoldamos con coidado e a disfrutar dun delicioso flan.

MÁIS NOTICIAS

Descubre todas as novidades de Feiraco e mantente ao tanto de todo o que facemos.

Ver todas as noticias

OS INGREDIENTES DO NOSO ENTROIDO!

17 Febreiro, 2025

Ler máis

FEIRACO renova a súa imaxe co campo galego como protagonista

12 Febreiro, 2025

Ler máis

FEIRACO Lácteos firma o seu convenio colectivo ata 2026 cunha unanimidade dos sindicatos

9 Decembro, 2024

Ler máis