Es quen de resistirte a unhas saborosas albóndegas? Se hai pequenos na casa, seguro que trunfas con este prato moi sinxelo de preparar. Con esta receita poderás acompañar a carne picada da túa elección cun ingrediente único, saudable e ademais, ¡delicioso!
Co noso Queixo Arzúa–Ulloa Feiraco D.O. preparás unhas albóndegas ás que aportarás unha cremosidade inusual, aparte de ser aptas para celíacos porque non contén glute. Elaborado de forma artesanal con leite 100% galego, con este queixo daráslle un sabor único a un prato que seguramente volverás repetir 😉
Albóndegas con Queixo Arzúa- Ulloa Feiraco
Ingredientes:
– 600 g de carne picada tenreira galega (ou mix de carnes de porco e tenreira; pavo e tenreira)
– Allo picado fino
– Perixel picado
– Sal
– 1 ovo
– Dados de Queixo Arzúa–Ulloa Feiraco
– Pan relado
– Aceite de oliva virxe extra
– Viño blanco
Preparación:
– Mezclar a carne picada co allo, o perixel, o ovo batido e o pan relado.
– Coa mecla resultante, formar as bolas e introducir en cada unha un dadiño de Queixo Feiraco Arzúa–Ulloa DO.
– Colocar nunha bandexa de forno as albóndegas e rocíaas co aceite de oliva e un vasiño de viño branco.
– Fornear a 180 ºC durante uns 15 minutos.
– Servir as albóndegas con verduriñas e patacas ao vapor.
Bo proveito!