Cociña con Feiraco… receitas de aproveitamento!

A comida non se tira! Se hai algo no que nos gusta incidir é na importancia de non tirar nin desperdiciar alimentos, sexan as sobras que nos quedan do xantar de mediodía, o pan duro de toda a semana ou os produtos frescos que acumulamos no frigorífico e que están a punto de pasarse. Hoxe en Cociña con Feiraco… tres receitas de aproveitamento!

 

Crema de brócoli con queixo de Arzúa-Ulloa Feiraco

Ingredientes:

1 cebola en anacos

1 allo porro picado

1 pataca en anacos

1 cabeza de brócoli

200 ml de nata para cociñar Feiraco

80 g de queixo Arzúa-Ulloa Feiraco

aceite de oliva

sal e pementa

auga ou caldo de polo

 

Preparación:
1. Nunha pota refogamos co aceite de oliva a ceboa e o allo porro a lume medio-baixo uns 5 minutos.
2. Engadimos a pataca, cubrimos coa auga ou caldo e deixamos ferver 5 minutos.
3. Engadimos o brócoli cortado en poliñas, cubrimos de auga ou caldo e deixamos cociñar uns minutos ata que todas as verduras estean cocidas.
4. Retiramos do lume, engadimos o queixo en anacos e pasamos polo batedor. Rectificamos o espesor coa nata e servimos.

 

Croquetas de Cocido

Ingredientes:

80 gr de fariña

80 gr de manteiga

1 litro de leite Feiraco 

Noz moscada

Sal

Pementa

Restos do cocido: galiña ou polo, chorizo sen pel, terneira, xamón…

100 gr pan realo

3 ovos

 

Preparación:

1.- Quentamos o leite ata que comece a ferver e deixamos repousar

2.- Nunha cazola, derretemos a manteiga e engadísmolle a fariña peneirada. Removemos durante varios minutos para que coza ben

3.- Engadimos o leite sen deixar de remover

4.- Poñemos sal, pementa e noz moscada ao gusto

5.- Finalmente incorporamos os restos de carne do cocido previamente picados e seguimos removendo ata que a salsa adquira unha consistencia espesa

6.- Vertemos a salsa nunha fonte e tapamos con papel de film. Cando enfríe, metémola na neveira un día

7.- Só nos queda facer pequenas porcións, pasalas por ovo e pan relado e fritir na sartén. Tamén as podes conxelar!

 

Torradas

Ingredientes:

1 barra de pan do día anterior

3 ovos

Leite Feiraco Enteiro

1 taza de azucre

Unha casca de limón

Unha rama de canela

Aceite para fritir

 

Preparación

1. Quetamos o leite coa metade do azucre, a casca de limón e a rama de canela. Deixamos repousar

2. Cortamos a barra de pan en toros d 2-3 cm e sumerxímolos no leite. 

3. Só queda pasalos polo ovo e fritir.

4. Retira as torradas a unha bandexa con papel absorbente

MÁIS NOTICIAS

Descubre todas as novidades de Feiraco e mantente ao tanto de todo o que facemos.

Ver todas as noticias

OS INGREDIENTES DO NOSO ENTROIDO!

17 Febreiro, 2025

Ler máis

FEIRACO renova a súa imaxe co campo galego como protagonista

12 Febreiro, 2025

Ler máis

FEIRACO Lácteos firma o seu convenio colectivo ata 2026 cunha unanimidade dos sindicatos

9 Decembro, 2024

Ler máis