Receita Doce de leite

Animácheste algunha vez a facer doce de leite caseiro? Ideal para botarlle de cando en vez ao café ou para usar como ingrediente en pasteis, galletas ou repostería en xeral. E o mellor: feito na casa con todo o agarimo e con leite 100% galego de Feiraco. Imos co paso a paso!

Receita crema depurativa

Nova receita con Feiraco! Pero esta vez… edición detox! Hoxe toca sopa para axudarche a limpar o organismo e retomar os bos hábitos despois dos excesos do Nadal. Iso si: prometémosche que está boísima e co toque final de Feiraco, adquirirá unha textura moi cremosa.

Receita Ponche de Nadal con Leite Feiraco

Este Nadal máis caseiro non poderá ser. Traémosvos a receita do tradicional ponche, perfecto para gozar pequenos e maiores. Iso si, cun toque 100% galego de Feiraco!   Ingredientes para catro persoas: 3 cuncas de leite Feiraco 4 ovos 1/2 cunca de azucre 1 tira de casca de limón 1 vaina de vainilla 1 chisco…

Flan de ovo

Ingredintes 3 ovos 6 xemas de ovos 200 g. de azucre (2 cucharadiñas por flan) 750 ml de leite enteira Para o caramelo: 5 cucharadiñas de azucre Un pouco de auga (3 cucharadiñas) Unhas gotas de zumo de limón Preparación do caramelo Poñemos un cazo ao lume a temperatura media. Engadimos os ingredintes neste orden:…

Pan de leite esponxoso

Nova receita con Feiraco! Anímaste? INGREDIENTES 450 g de fariña 2 ovos 225 ml de leite 25 g de azucre Unha pizca de sal 50 g de manteiga 25 g de fermento fresco (un cuadradiño enteiro) PREPARACIÓN Quentamos uns segundos o leite no microondas e engadimos o azucre e a levadura, deixando que repose 10 minutos.…

Receita de Galletas de Nata con Feiraco

Nova receita con Feiraco! Hoxe traemos un clásico que nunca falla: galletas de nata! Anímaste? Ingredientes: 250 g de fariña 200 ml de nata para montar Feiraco 180 g de azucre 1 xema de ovo 1/2 culleradiña de vainilla 1 chisco de sal   Preparación: Nun recipiente amplo, mesturamos a nata para montar Feiraco, a…

Receitas de Batch cooking con leite Feiraco

O batch cooking é a nova tendencia para aforrar tempo e comer saudable. Consiste en deixar preparados os ingredientes, ou mesmo os propios pratos, para telos listos para comer durante a semana. O gran esquecido en temas de organización sempre é o almorzo, pero aquí propoñémosche tres receitas fáciles con leite Feiraco para que non…

De ruta por Galicia!

Non cómpre ir moi lonxe nin tomar moitos avións para gozar do pracer de viaxar e da experiencia de descubrir a marabillosa riqueza patrimonial e natural que nos rodea. Seguro que moi preto de ti, aquí en Galicia, tes aínda mil e un recunchos por descubrir, verdade?